Administraties

Iedere ondernemer is wettelijk verplicht een administratie bij te houden van inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden. Dit is een tijdrovende bezigheid en vaak lastig vanwege alle wetten en regels, die bovendien regelmatig veranderen.

 

Bosma & Boonstra neemt u deze last graag geheel of gedeeltelijk uit handen. Het is ons werk  op de hoogte te zijn van alle relevante wijzigingen in wet- en regelgeving en daar kunt u uw voordeel mee doen.

 

Financiële administratie

Naast doen waar u goed in bent, ondernemen, is het van groot belang dat de financiele administratie up-to-date en in orde is. Dat betekent dat verkoop- en inkoopfacturen verwerkt moeten worden, en ook bank- en kasboeken. Daarnaast moeten iedere maand of ieder kwartaal de balans en de winst- en verliesrekening worden opgemaakt. Wij kunnen uw financiële administratie volledig voor u bijhouden, maar u kunt het ook zelf bijhouden, waarbij wij alleen periodiek controle uitvoeren.

 

Aangifte omzetbelasting

Op de meeste inkomsten en uitgaven zit BTW (belasting over toegevoegde waarde) en dat is hetzelfde als omzetbelasting. Een ondernemer is verplicht om ieder kwartaal aangifte omzetbelasting te doen. Als u uw administratie door ons laat verzorgen, is het een logische volgende stap ook de aangifte omzetbelasting door ons te laten doen.

 

Betaal je in een jaar minder dan 1.345 euro aan BTW, dan hoef je als kleine ondernemer helemaal geen BTW te betalen.

 

Salarisadministratie

Het voeren van een salarisadministratie is verplicht voor iedere werkgever die personeel in dienst neemt. U dient salarisstroken te verstrekken, personeelsdossiers aan te leggen, aangifte loonheffingen te doen en nieuwe werknemers aan te melden bij de belastingdienst en het pensioenfonds. Hier komen een keur aan wettelijke eisen aan te pas, bijvoorbeeld op het gebied van vergoedingen. Zijn bepaalde vergoedingen wel of niet toegestaan? Zijn ze wel of niet belastingvrij? Wij willen u graag deze rompslomp besparen.

 

Online administratie

Online uw administratie bijhouden heeft vele voordelen; geen dubbele handelingen en altijd uw gegevens bij de hand. Vooral voor ondernemers die de administratie graag in eigen hand willen houden is online boekhouden een uitkomst. Heeft u vragen of loopt u tegen problemen aan bij het verwerken van opdrachten, dan kunnen wij meteen online meekijken en u ondersteunen.

arrow
Bosma & Boonstra volgen: facebook twitter linkedin
Home | Producten & diensten | Administraties
Bosma Boonstra

Bosma Boonstra

10
Bosma & Boonstra | MiracleWeb 3.0