Belastingen en advies

Of je nou ondernemer bent of particulier, je ontkomt niet aan belasting betalen. Er zijn vele soorten belastingen en ook zijn er veel belastingvoordelen te behalen, met name voor ondernemers. Welke belastingen zijn voor u van toepassing? En welke voordelen zijn er te behalen? Daarin kunnen wij u adviseren.

 

Ondernemersvragen die wij tegenkomen zijn bijvoorbeeld:

Wat zijn de financiële en fiscale voor- en nadelen van een bedrijfsauto?

Kan ik mijzelf het beste een salaris uitkeren of moet ik kiezen voor een dividend?

Hoe kan ik profiteren van de wijzigingen in het B.V.-recht?

Hoe verwerk ik mijn bedrijf in de huwelijkse voorwaarden?

Ik overweeg een samenwerking aan te gaan met een ander bedrijf, wat zijn de kansen en bedreigingen?

 

Aangifte inkomstenbelasting

Bij het indienden van de inkomstenbelasting komt nog best veel kijken, ook als u in loondienst bent. Misschien bent u getrouwd of juist gescheiden, heeft u kinderen gekregen, ouderschapsverlof opgenomen, een vakantiehuisje gekocht. Dat zijn allerlei zaken die meegenomen moeten worden in de aangifte inkomstenbelasting. Ook zijn er allerlei voordelen te behalen, zeker als u een partner heeft met een eigen zaak. Wij helpen u bij het verzamelen van de benodigde informatie en verzorgen de aangifte voor u.

 

Checklist?

 

Aangifte vennootschapsbelasting

Mogelijk heeft u als rechtsvorm een vennootschap gekozen voor uw onderneming. Dan dient u vennootschapsbelasting (VPB) te betalen. De VPB is de afgelopen jaren qua regelgeving enorm uitgebreid en steeds complexer geworden. Dat maakt de aangifte ook weer ingewikkelder en specialistischer.

 

Vennootschappen zijn verplicht online aangifte te doen. U betaalt vennootschapsbelasting over het belastbare bedrag, dit is belastbare winst in een bepaald jaar minus de aftrekbare verliezen. Ook verenigingen en stichtingen kunnen te maken hebben met een verplichte aangifte VPB.

 

Wij kunnen u ondersteunen bij het doen van de aangifte vennootschapsbelasting. Wij kijken dan natuurlijk naar de harde cijfers, winst- en verliesrekening, balans, verhouding tussen eventuele moeder- en dochtermaatschappijen, maar zorgen ook dat dubbele belastingen voorkomen worden en dat er gebruik gemaakt wordt van voordelen zoals investeringsaftrek.

 

Aangifte successie en schenkingen

Bij leuke, maar ook bij minder leuke gebeurtenissen in uw leven, kunnen wij u zorg uit handen nemen. Wij verzorgen de verplichte aangiftes van successie bij overlijden en tevens dienen wij, indien van toepassing, uw aangifte van schenking in.

arrow
Bosma & Boonstra volgen: facebook twitter linkedin
Home | Producten & diensten | Belastingen en advies
frisbee

frisbee

10
Bosma & Boonstra | MiracleWeb 3.0