Starters

Wij begeleiden starters vanaf het eerste gratis oriëntatiegesprek, waarna alle facetten van het ondernemerschap in meer of mindere mate aan bod komen.

 

Een planmatige aanpak bij het starten van een eigen bedrijf is een absolute noodzaak om te voorkomen dat belangrijke zaken worden overgeslagen of onderbelicht worden.

 

Afhankelijk van het te starten bedrijf dient op basis van een Ondernemingsplan, op papier duidelijk gemaakt te worden dat het bedrijf levensvatbaarheid heeft. Dit papieren plan dient om gezet te worden in de praktijk, waarbij wij als adviseurs proberen om u op het juiste pad te houden en de altijd aanwezige valkuilen proberen te omzeilen.

 

Begroot uw omzet op een voorzichtige basis en pas uw kosten daar op aan. Maak van te voren duidelijk hoe het slechtste scenario er uit ziet en welke financiële risico’s er dan voor u zijn.

 

Financiering van uw bedrijf

Het meest doorslaggevende hoofdstuk in een ondernemingsplan, is voor een bank altijd een goed financieel plan. Aangezien een starter veelal geen historische cijfers ter beschikking heeft moet de bank het doen met uw financieel “papieren plan”. In het financieel plan moet de exploitatie van uw toekomstige bedrijf worden doorgerekend en een overzicht van investeringen en liquiditeiten worden verantwoord. Het maken en succesvol presenteren van uw ondernemingsplan aan een bank of investeerder ligt bij ons in goede handen, dat hebben wij door de jaren heen bewezen.

 

De stap naar het ondernemerschap is voor velen een hele omschakeling. Er komen veel vragen op u af en u krijgt te maken met instanties waar u wellicht niet eerder mee te maken heeft gehad. Daarnaast kost het opzetten van een eigen onderneming veel tijd. Een goede (door)start gaat vaak vergezeld van een deugdelijk ondernemingsplan. Noodzakelijk voor het verkrijgen van een passende financiering, maar ook bijzonder bruikbaar om uw gedachten te ordenen. Het ondernemingsplan geeft dan een helder beeld van de opzet van uw plannen en de toekomstmogelijkheden van uw bedrijf.
Ook op administratief gebied moeten tal van zaken worden geregeld. Variërend van de aanmelding bij de belastingdienst, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel tot het inrichten en bijhouden van de financiële administratie.

Bosma & Boonstra biedt als begeleider van starters een breed pakket van diensten aan, welke geheel op uw specifieke behoeften wordt afgestemd. De ene ondernemer heeft immers behoefte aan onze full-service begeleiding, maar wellicht wilt u enkel in detail discussiëren over uw strategie.

Onze full-service startersbegeleiding bestaat onder meer uit de volgende werkzaamheden:

 

  • (begeleiding bij) het opstellen van een ondernemingsplan;
  • begeleiden van kredietaanvragen;
  • inschrijving bij de Kamer van Koophandel;
  • aanmelding bij de belastingdienst;
  • advies met betrekking tot verzekeringen;
  • onderzoeken van subsidiemogelijkheden;
  • inrichten van de (bedrijfs)administratie. 
arrow
Bosma & Boonstra volgen: facebook twitter linkedin
Home | Producten & diensten | Starters
frisbee

frisbee

10
Bosma & Boonstra | MiracleWeb 3.0